Garderober som inspirerar i Malmö

Custom closets in Phoenix

Garderoben har sin egen historia med allt ifrån att ha varit en rikemans attribut till kyffen och skrubber i allmänna lägenheter, till att numera ha blivit en viktig del av vår inredning. Ett företag som gjort garderober till sin affärsidé är Mirro, vars speciella produkter finns hos olika återförsäljare i hela landet.

Även idag är det svårt att hitta boende med inbyggd bra förvaring. Visst finns de, men de är lätträknade. Problemet kvarstår och blir något för de boende att lösa. Bor man söder över, så har Malmö flera olika butiker med garderober som har helt unika lösningar.

Med garderober har man två situationer att ta i beaktande. Det första är så klart vad det är som ska förvaras. Är det långklänningar, dykarutrustning eller leksaker? Det avgör vilken sorts inredning man vill ha inne i själva garderoben. Idag finns det hur många smarta små lösningar som helst, så att man kan förvara sina saker på bästa möjliga vis, men också se kläderna när man väljer vad man ska ha på sig.

Det andra är själva garderoben själv som möbel. Vill man att det liksom ska försvinna in i väggen och inte synas och märkas, eller vill man ha en garderob a la Sex & The City, som är som en hel upplevelse i sig själv? Är man händig och kommer sätta ihop det hela själv kan man vara extra kreativ. Vad som är lätt att glömma är att se på sitt boende och hitta var en garderob passar bäst. Finns det döda utrymmen som kan döljas på snyggt vis? Vad vill man att den ska ge för känsla? Färg?

Sedan var det ju det här med städningen. Täcker garderoben hela vägen ifrån golv till tak slipper man en massa dammande där det kan vara svårt att komma åt. Detsamma gäller glasdörrar i bibliotek. Vill man riktigt inspireras av garderober i Malmö är ett besök till en av Mirros återförsäljare nästan ett måste.