Färg från Annie Sloan

Annie Sloan är en konstnär från Australien som numera är verksam i England. Hon har ett brinnande intresse för dekorationsfärg, men var tidigare inte nöjd med utbudet på marknaden. Annie skapade därför sin egen dekorationsfärg vilket numera är en av de absolut populäraste inom området. Hon har skrivit ett 20-tal böcker och anses vara en mycket inflytelserik designer och inspirationskälla för kreativitet.

Annie Sloan

Färgen kan användas för att måla golv, möbler, väggar och mycket mer. Tanken med dekorativ färg är många gånger skapandet i sig. Annie Sloan färg är därför lätt att använda och kan skapa struktur på diverse olika ytor. Den är giftfri, luktfri och vattenbaserad vilket uppskattas av de flesta dekoratörer runt om i världen.

Annie Sloan färg kräver ingen större förbehandling av de ytor som ska målas eller dekoreras. Vanligtvis räcker det med att tvätta ytan som ska målas med vanlig såpa. Skölj av med vatten och torka ytan, sen är det bara att låta fantasin och kreativiteten sköta resten. Då färgen är vattenbaserad lämpar den sig för diverse olika målartekniker. För att få olika nyanser och struktur kan man laborera med att blanda i vatten. På samma sätt kan man åstakomma intressanta resultat genom att slipa på ytor efter att färgen torkat, eller på utvalda ställen för ”retroeffekt”.

Populariteten med färgen kan förklaras i användarvänligheten. De som provat färgen vittnar ofta om hur lättarbetad den är och att den, till synes, verkar fästa på allt. För de som kanske inte målar främst för de dekorativa aspekterna är färgen därför uppskattad då man ofta slipper förarbetet med att slipa, gnugga och svettas. Annie Sloan har även utvecklat diverse tillbehör till färgen. Hon har som exempel utvecklat ett mjukt vax som ska fungera bra tillsammans med färgen. Vax kan användas för att fylla i repor i möbler men även för att ge färgen mer djup eller förändra texturen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.